Lisans
  • 4-yıllık eğitim veren bir liseden mezun olmanız gereklidir. (Lise diploması istenmektedir.)

  • Viyana'da okumak istediğiniz bölümün aynısını Türkiye'de yapılacak TYT-YKS sonrasında 4-yıllık olarak kazanmanız beklenmektedir. Yani Viyana Üniversitesinde Sosyoloji bölümünde eğitim almak isteyen bir öğrenci Türkiye'de herhangi bir üniversitenin 4-yıllık Sosyoloji bölümünü kazanmış olmalıdır. Sizden ÖSYS Sonuç Belgesi istenecektir.

  • ÖSYM yerleşti belgesi.

  • Yerleşeceğiniz Üniversite devlet ya da özel olabilir. Özel Üniversitelere yerleşti belgesi yeterli olmaktadır. (Özel Üniversiteye para yatırarak kayıt olmanıza gerek yoktur.)

  • C1 düzeyinde Almanca bilgisine sahip olanlar dil seviyelerini belgelemek kaydıyla direkt olarak lisans eğitimlerine başlayabilirler. Almanca dil bilgisi olmayanların, Viyana Üniversitelerinin yönlendireceği dil hazırlık okulunda Almanca hazırlık eğitimi almaları ve dil seviyelerinin C1 düzeyine gelmesi beklenmektedir.

  • Online ön kayıt yaptırmanız gereklidir.

  • Viyana Teknik Üniversitesi için Başvuru Formu doldurmanız gereklidir. Viyana Üniversitesi için ayrıca U:Space sistemden giriş yapılmalıdır.

  • Viyana Üniversitesi'nde giriş sınavı olan bölümler için ayrıca €50 ödeme yapılacaktır.

  • Pasaportunuzun olması gereklidir. (Süresinin en az 10-yıllık olması avantajdır.)

    Yüksek Lisans
  • 4-yıllık örgün eğitim veren bir üniversiteden mezun olmanız gereklidir. (Üniversite diploması)

  • 4-yıllık eğitiminizde aldığınız tüm dersleri ve not bilgilerini içerir Transkript.

  • ALES Sonuç belgesi. (İlgili puan türünden minimum 55 almanız gereklidir.)

  • Viyana Teknik Üniversitesi için geçerli; ALES Sonuç belgesine göre Türkiye'de (Viyana'da okumak istediğiniz yüksek lisans bölümünün aynısı olmak üzere) bir üniversiteden (Devlet veya Özel) alacağınız kabul veya öğrenci belgesi. (Viyana Üniversitesi istememektedir. Ancak başvuru zamanınıza göre bazen isteyebilmektedir. Bu konuda danışmanlarımızdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.)

  • Türkiye'de mezun olunan lisans programına uygun bir bölümde yüksek lisans yapabilirsiniz. Yani Tarih mezunu Viyana'da İşletmeden yüksek lisans yapamaz.

  • C1 düzeyinde Almanca bilgisine sahip olanlar dil seviyelerini belgelemek kaydıyla direkt olarak lisans eğitimlerine başlayabilirler. Almanca dil bilgisi olmayanların, üniversitenin yönlendireceği dil hazırlık okulunda Almanca hazırlık eğitimi almaları ve dil seviyelerinin C1 düzeyine gelmesi beklenmektedir.

  • İngilizce veya Almanca hazırlanacak özgeçmiş.

  • Online ön kayıt yaptırmanız gereklidir.

  • Yüksek Lisans başvuru formu doldurmanız gereklidir. Viyana Üniversitesi için ayrıca U:Space sistemden giriş yapılmalıdır.

  • Geçerli bir pasaportunuzun olması gereklidir. (10-yıllık pasaport çıkartmanızı tavsiye ediyoruz.)


         DİKKAT!

  • Türkiye The Hague Convention'a imza atmış ülkelerden birisidir. Bu kapsamda sunulacak tüm resmi belgelerin tercümeleriyle birlikte onay, apostil işlemlerinin eksiksiz olarak yaptırılması büyük önem arz etmektedir! 
  • Dosyanız tarafımızdan titizlikle hazırlanır, ileride kötü bir sürprizle karşılaşmazsınız.
  • Ön kayıt işlemleri ve Viyana Üniversitesi tarafından 01 Nisan 2016 tarihi itibariyle yeni bir uygulama olarak yürürlüğe konulan U:Space başvuru sistemi ayrı bir öneme haizdir. Ön kayıtlar ve başvuru için lütfen bizden ayrıntılı bilgi alınız.
  • Viyana Teknik Üniversitesi master başvurularında istenilen "öğrenci belgesi" için sizlere pratik metot öneriyoruz.
  • %100 çözüm üretip, sizi Viyana'da istediğiniz bölüme yerleştiriyoruz!

VIYANA ÜNIVERSITESI │ VIYANA TEKNIK ÜNIVERSITESI